adscode
adscode
adscode

Bakan Göktaş Koruyucu aile başvurusu 328 bini aştı

Bakan Göktaş Koruyucu aile başvurusu 328 bini aştı

Bakan Göktaş Koruyucu aile başvurusu 328 bini aştı

AİLE ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "6 Şubat depremleri öncesinde 669 olan koruyucu aile başvurusu, depremlerden sonra 328 bini aşmıştır. Yine depremden önce 560 olan evlat edinme başvurusu 70 bine yaklaşmıştır" dedi.

Bakan Göktaş: Koruyucu aile başvurusu 328 bini aştı
 

Bakan Göktaş, Ankara'daki bir otelde düzenlenen 'Türkiye'de Koruyucu Aile Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi'nin açılış törenine katıldı. Törende Bakan Göktaş'ın yanı sıra AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, UNICEF Türkiye Temsilci Vekili Paolo Marchi ve çok sayıda koruyucu aile yer aldı.

 
 

 

Bakan Göktaş: Koruyucu aile başvurusu 328 bini aştı

 

'BÜTÜN ÇOCUKLARIMIZ İÇİN AYNI ŞARTLARI HEDEFLİYORUZ'

Bakan Göktaş, sosyal hizmetlerin merkezinde yer alan aile kurumunu güçlendirmek adına yepyeni bir adım attıklarını belirterek, "Bütün tecrübelerimiz bize şunu göstermiştir ki çocuklara sunabileceğimiz en büyük değer öncelikle sevgi, şefkat ve güvendir. Çünkü sevildiğini hisseden çocuk mutludur, mutlu olan çocuk sağlıklıdır, sağlıklı olan çocuk ise geleceğe büyük bir öz güvenle hazırlanır. Çocuklarımızın sevgi, şefkat ve güven içinde büyüyüp yetişebilecekleri en sağlam kale, aile yuvasıdır. Biz, sosyal hizmet anlayışımız gereği, bütün çocuklarımız için aynı şartları sağlamayı hedefliyoruz. Bu hedefimiz doğrultusunda öncelikle ailelerin çocuklarına sundukları imkanları destekliyoruz. Sosyal Ekonomik Destek Programımızla 165 bine yakın çocuğumuzun ailesine ödenek sağlıyor, aile birliğinin güçlenmesine katkı sunuyoruz. Biyolojik ailelerinden uzak kalan çocuklarımızı da koruyucu aile programımızla sorumluluk sahibi, sevgi dolu ve sıcacık koruyucu aileleriyle buluşturuyoruz" ifadelerini kullandı.

 
 

 

Bakan Göktaş: Koruyucu aile başvurusu 328 bini aştı
 

 

'9 BİN 335 ÇOCUK KORUYUCU AİLE YANINDA'

2002 yılında 500 koruyucu aile yanında 515 çocuğun himaye edildiğini, 2023 yılı ağustos ayı itibariyle ise 7 bin 817 koruyucu aile yanında 9 bin 335 çocuğa bakıldığını söyleyen Göktaş, "Ayrıca koruyucu ailelerimizin yanında 1051 özel gereksinimli çocuğumuz ve 652 yabancı uyruklu çocuğumuzun da bakımı sağlanmaktadır. Koruyucu ailelerimiz için sigorta ödemeleriyle birlikte aylık ortalama 6 bin lirayı bulan miktarda ödenek sağlıyoruz, özel gereksinimli çocuklarımız için ise bu miktar ortalama 8 bin liraya yaklaşmaktadır. 6 Şubat depremleri öncesinde 669 olan koruyucu aile başvurusu, depremlerden sonra 328 bini aşmıştır. Yine depremden önce 560 olan evlat edinme başvurusu 70 bine yaklaşmıştır. Bizim gayemiz sevgi ve şefkatle dolup taşan yüzlerce aile ile bir tebessümün sıcaklığıyla hayata bağlanacak çocuklarımızı bir araya getirmektir. Bu birleşmelerden çocuklar kadar ailelerin de mutlu olduğunu görüyoruz. Hepsinin ötesinde çocuklarımızın aile ortamında büyümelerinin toplumsal değerlerimizin korunmasında da vazgeçilmez bir rolü olduğuna inanıyoruz" diye konuştu. 

 

 

Bakan Göktaş: Koruyucu aile başvurusu 328 bini aştı

 

'11 İLDE PİLOT ÇALIŞMAMIZI GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ'

Ulaştıkları sonuçlar doğrultusunda, hem çocukların hem ailelerin mutluluğu ve refahına hizmet eden, millet ve devlet olarak verim aldıkları koruyucu aile hizmetini geliştirmeye karar verdiklerini belirten Göktaş, "Bu kararımız kapsamında Avrupa Birliği'nin finansal desteğiyle Türkiye'de Koruyucu Aile Sisteminin Güçlendirilmesi Projesini, UNICEF ile iş birliğinde yürüteceğiz. 36 ay sürecek olan projeyi üç temel hedef üzerine inşa edeceğiz. İlk olarak, koruyucu aile hizmetimizin güçlendirilmesine odaklanacağız. Bu aşamada öncelikle mevcut imkanlarımızı değerlendireceğiz. Aynı zamanda alanda hizmet veren personelimizin ve koruyucu ailelerin verimliliğini artırmaya yönelik çalışmaların alt yapısını güçlendireceğiz. İkinci aşamada geçici koruyucu aile sistemini planlayacak ve pilot illerde uygulamasını başlatacağız. Geçici koruyucu aile sistemi ile çocuklara uygun hizmet modeli belirleninceye kadar koruyucu aile yanında en iyi şartlarda bakımlarının sağlanmasını hedefliyoruz. 11 ilde 122 koruyucu aile adayı ile pilot çalışmamızı gerçekleştireceğiz. çalışmalarımızı kurumlar arası oluşturacağımız koordinasyonla daha verimli hale getirmeyi planlıyoruz" ifadelerini kullandı.

 
 

 

Bakan Göktaş: Koruyucu aile başvurusu 328 bini aştı

 

Proje ile çocukların korunması, çok yönlü gelişimlerinin desteklenmesi ve sosyal katılımlarının güçlendirilmesi amaçlanıyor.

'900 BİNİ AŞKIN İŞİTME ENGELLİNİN HAYATINI KOLAYLAŞTIRACAĞIZ'

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Bakanlıkta Ailem Engelsiz İletişim Merkezi tanıtım toplantısına katıldı. Bakan Göktaş, Ailem Engelsiz İletişim Merkezi ile Türkiye'de 900 bini aşkın işitme kaybı yaşayan kişinin hayatını kolaylaştıracaklarını belirterek, "Türkiye'de son 20 yılda işitme engelli vatandaşlarımız için sunulan sosyal hizmetler ile insanımızın hayatını büyük ölçüde kolaylaştırdık. Örneğin 2007 yılından itibaren Türk işaret dili tercümanlarını istihdam ediyoruz. Şu an 57 ilde toplam 78 Türk işaret dili tercümanımızla hizmet veriyoruz. Tercüman arkadaşlarımız sadece son 3 yılda, tapu, belediye, valilik, noter, banka, sağlık gibi alanlarda işitme engelli vatandaşlarımıza yaklaşık 4 bin 500 çeviri hizmeti sağladı" dedi.

 
 

 

Bakan Göktaş: Koruyucu aile başvurusu 328 bini aştı

 

'HALKIMIZ ARASINDAKİ İLETİŞİMİ GÜÇLENDİRECEK'

Ailem Engelsiz İletişim Merkezi'nin, işitme engeli olan, olmayan bütün vatandaşların anlaşabileceği imkanlar sunduğunu ifade eden Göktaş, "Merkezimiz, Türk işaret dilini kullanan herkes için ortak bir iletişim merkezi haline dönüşüyor. İletişim merkezimize, hem web hem de mobil uygulama üzerinden ulaşılabiliyor. Tek tuşla Türk işaret dili tercümanlarına ulaşılabiliyor. Merkezimizde öncelikle işitme engelli vatandaşlarımızın ihtiyaç duydukları bilgilere erişimi sağlanmakta. Aynı zamanda işitme engeli olan vatandaşların tercüman eşliğinde, diledikleri kişilerle konferans şeklinde görüşmeleri de mümkün. Örneğin; çocuğunun öğretmenine ulaşmak isteyen bir veli, müdürü ile görüşmek isteyen bir çalışan veya iş başvurusunda bulunmak isteyen işitme engelli bir vatandaşımız, merkezimizi arayarak görüntülü olarak çeviri hizmeti alabilecek. Böylelikle işitme engelli vatandaşlarımız toplumsal hayata tam ve etkin bir şekilde katılacak. Engelsiz İletişim Merkezimiz insanlarımız arasında sağlam bir köprü kuracak. İşitme engelli velisi olan bir öğretmen, işitme kaybı hastası olan bir doktor da tercümanlarımızdan destek alabilecek. Ailem Engelsiz İletişim Merkezimizin halkımız arasındaki iletişimi ve teması güçlendireceğine inanıyorum" diye konuştu.



Bakan Göktaş: Koruyucu aile başvurusu 328 bini aştı
adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder