Depremin vurduğu illerden Adana'da inceleme yapan Bakan Kirişci, barajların durumuyla ilgili açıklama yaptı. Kirişci, "Sızıntılar olsa bile bunların çok önem arz etmediğini belirtmek isterim" dedi.
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen Adana'da incelemelerini sürdürdü. Burada, barajlardaki durum hakkında bilgi veren Kirişci, risk oluşturma ihtimali olan Sultansuyu Barajı'nı boşaltmaya başladıklarını, diğer bazı gölet ve barajlarımızda sızıntılar olsa bile bunların 'çok önemli olmadığını' söyledi.
Kirişci ve diğer ilgililer, merkez Çukurova ilçesi Yurt Mahallesi'ndeki Zeray Apartmanı'nın enkaz alanında süren arama kurtarma çalışmalarını takip etti. Burada gazetecilere açıklama yapan Kirişci, kentteki son duruma ilişkin bilgi vererek "Adana'da 167 vatandaş hayatını kaybetti, 2 bin 711 vatandaş yaralı olarak kayıt altına alındı" dedi.
Yurttaşların güvenlik şeritlerinin dışında tutulması hususunun önemli olduğunu bildiren Kirişci, "Çalışmalar esnasında 'Sesimi duyan var mı?' diye seslenildiğinde elbette bir sessizlik de gerekiyor. O sessizliği sağlamak için de kısa süreli de olsa vatandaşlarımızın sessiz olması gerekiyor" ifadesini kullandı.
Barajlardaki durum
Türkiye'de 110 baraj ve 30 gölet bulunduğunu, bunlardan 90'dan fazlasının incelendiğini belirten Kirişci, şunları kaydetti:
"Elbette bunların böyle deprem dönemlerinde risk oluşturma ihtimali olduğundan, olanca özeni gösteriyoruz. Bahsettiğim şekilde bir barajımız Sultansuyu Barajı, o barajımız kendinden sonra herhangi bir yerleşim yeri olmadığı için ve devamında da Karakaya Barajı bulunduğu için orada herhangi bir problem olmasın düşüncesiyle suyu boşaltmaya zaten başladık. Kimseye de herhangi bir olumsuz etkisi olmayacak, suyu da kaybetmemiş olacağız. Böyle çok minör denilebilecek düzeyde, diğer bazı gölet ve barajlarımızda sızıntılar olsa bile bunların çok önem arz etmediğini belirtmek isterim. Doluluk oranları da belirli bir düzeyde."
Gönder