Boyner Grup, 2023 Sürdürülebilirlik Raporu'nu yayınladı ve toplumsal etki, çevresel etki, işyerinde demokrasi, inovasyon, değer zinciri ve paydaş katılımı alanlarında yürüttüğü çalışmaları paylaştı.
Raporunda Sürdürülebilir İyilik Modeli'ne vurgu yaparken, UNDP iş birliğiyle Türkiye'nin sürdürülebilir geleceğine yön verecek kadın liderleri yetiştirmek için düğmeye bastı. Boyner Grup Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Boyner, "Özellikle toplumsal cinsiyet eşitliği konusundaki çok net yaklaşımımızı istikrarla sürdürüyoruz. Eşitliği sağlamayı bir kadın meselesi değil, demokrasi meselesi olarak görüyoruz" dedi.
Ayrıca, Boyner Grup UNDP iş birliğiyle hayata geçireceği SHE LAB -Genç Kadınlar için Sürdürübilirlik Laboratuvarı projesiyle kadın liderler yetiştirmek için yola çıktı. Proje, üniversitelerin 3. ve 4. sınıflarında okuyan kız öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşecek ve 210 genç kadına ulaşacak.
Boyner Grup İcra Kurulu Üyesi, Strateji ve İş Geliştirme Başkan Yardımcısı Elif Ateşok Şatıroğlu ise, "Her gün binlerce kişiye dokunan bir marka olarak müşteri mutluluğunu esas almak önemli, ama sorumluluk duygusuyla çalışmak daha da önemli. Biz de Boyner Grup olarak, eşitliği çalışma ilkelerimize yerleştirdik ve toplumsal cinsiyet eşitliğini odağımıza aldık" diye konuştu.
Boyner Grup CFO ve İcra Kurulu Üyesi Özgür Tokgöz Altun ise, Boyner Grup'un sürdürülebilirlik çalışmaları hakkında bilgi verirken, "Sürdürülebilirlik artık sadece yeşil yatırımlar, çevre veya sosyal alanlarla sınırlı değil. Bu yüzden çalışmalarımıza iç ve dış paydaşlarımızı da dahil ederek döngüsel bir ekonomi sistemi etrafında şekillendiriyoruz" ifadelerini kullandı. Raporda ayrıca Boyner Grup'un su ve kimyasal tüketimini azaltma çalışmaları da öne çıktı. Grup, plastik tüketiminde yıllık bazda 63 tonluk azaltım sağlayarak çevreye olan olumlu etkisini arttırdı.
Gönder