Bu kez mekân Tersane İstanbul değil, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı.
Bir bakıma iyi, çünkü Tersane’ye gidip gelmek gerçekten zordu.
Bunun yanı sıra sanat galerileri, oradaki son fuarın fazla yeme-içme odaklı olmasından şikayet etmişti.
Lütfi Kırdar eskisi gibi daha sanat merkezli olacak gibi görünüyor.
POPÜLER GALERİLER VE BAĞIMSIZLAR
286 sanatçının 572 eserinin sergileneceği CI Bloom’a katılanlar arasında popüler İstanbul galerileri Anna Laudel, Art On, C.A.M. Gallery, Dirimart, Galeri Bosfor, Öktem Aykut, Pg Art Galeri, Pi Artworks, Sevil Dolmacı Art Gallery ve Zilberman dikkat çekiyor.Aynı zamanda avangard ve daha bohem galeriler de var: Ambidexter ve Martch Art Project gibi. Galerilerin yanı sıra CI Bloom’a dört yeni sanat inisiyatifi katılıyor. İzmir’den Darağaç Kolektif, Ankara’dan Ka, İstanbul’dan KOLİ Art Space ve Çanakkale’den sub.
ALİ GÜRELİ NE DİYOR
Contemporary Istanbul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli ise şöyle diyor:
“Yıllardır Türk galerilerinin yurtdışı fuarlarına katılımı, orada şube açmaları ve Türkiye’de ihracata destek amaçlı verilen uygulamaların içine girmeleri konularında çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz.
Bu amaçla hem yurtdışından koleksiyonerleri, küratörleri ve önde gelen yurtdışı basınını davet ettik, etmeye de devam edeceğiz.”
FUARDA BAŞKA NELER VAR
- “Metabilgi: Algoritma’nın Ritmi” sergisinde Uğur Acil’in “Çöl Gülü” eseri sergileniyor.
Esra Özkan küratörlüğünde gerçekleşen sergideki dijital sanat eseri ilginç.
Çünkü bir deve karakterinin kendi evreninde semboller içinde uyandığı anla başlıyor!
Deve, sembolleri çözmeye çalışırken yeni bir evrenin içinde kendini tanımlamaya çalışıyor.
- “CI Photo”, fotoğrafçılığa odaklanan sanatçı ve galerileri bir araya getiriyor. Borusan Contemporary ile iş birliği yapılan bu bölümde, ünlü fotoğrafçı Frank Thiel’in “Viedma #01” adlı eseri gösteriliyor.
Ayrıca, 15 yıldır dünya metropollerini helikopterle kuşbakışı fotoğraflayan İtalyan sanatçı Olivo Barbieri’nin “Site Specific” projesi de bu bölümün dikkat çeken unsurlarından biri.
- Kerem Giriş’in “Dream Away” adlı özel cam tasarımı ve Ozan Türkkan’ın “Bridges” isimli dijital sanat eserleri ise beraber sergilenecek.
Gönder