Orhan Toker ile yapılan röportajda çocukları koruma stratejileri ve dijital dünyadaki tehlikeler ele alındı. 1993 yılından bu yana yazılımcılık yapan Toker, sanal oyunların faydaları ve zararları konusunda yaptığı analizlerle tanınmıştır.
Toker, pandemi sürecinden sonra çocuklara yönelik içeriklerde artan tehditlere dikkat çekerek, çocuklara ideolojilerin aşılandığını ve aile yapısının bozulmaya çalışıldığını belirtti. Özellikle LGBT lobisinin çocuk oyunları ve içerikler aracılığıyla cinsiyetsizleştirme projesi yürüttüğünü vurguladı.
Aileleri, çocukların dijital dünyadaki tehlikelere karşı bilinçli hale getirmeleri konusunda uyararak, çocuklarla birlikte sanal dünyada var olmalarını ve güvene dayalı bir iletişim kurmalarını önerdi. Ayrıca, çocukları strateji, spor ve yarış oyunları oynamaya teşvik etmenin zihinsel ve motor gelişimleri için faydalı olduğunu belirtti.
Devletlerin de sosyal medyadaki tehlikelere karşı önlem alması gerektiğini vurgulayan Toker, çocukları korumak adına çeşitli düzenlemelerin hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi. Çocukların 18 yaşından küçükse sosyal medyaya giremeyeceğini bilebilmeleri için teknolojik çözümlerin uygulanması gerektiğine dikkat çekti. .
Gönder