Kendisinin Almancadan dilimize çevirdiği eserler var. Volker Kutscher’in “Sessiz Ölüm ve Vaterland Dosyası”, Stefan Zweig’ın “Dünün Dünyası” gibi...
Bu gezime İran asıllı yazar Shahzadeh N. İgual ve Rehber eşi Yako İgual da katıldı.
Gülçin, Berlin’de bizi güzel ve çok hoş bir mekâna götürdü; Spreegold Prenzlauer Berg...
Burası özellikle sanatçıların sevdiği farklı bir atmosfere sahip. Biz de bu mekânda Gülçin Wilhelm'le edebiyata, hayata dair güzel şeyler paylaştık.
Shahzadeh N. İgual’ın, yayımlanacak yeni kitabının konusu da Gülçin’in dikkatini çekti. Adı “Mercan”, İkinci Dünya savaşıyla ilgili...
Umarım Almanca da yayımlanır.
Son olarak unutmadan Sasa Stanisic’in “Köken” adlı romanı, Gülçin Wilhelm çevirisiyle İletişim Yayınları tarafından yayımlanmıştı.
Vatan, vatandaşlık üzerine, bir yerde yerli olmak üzerine. Avrupa, Doğu-Batı, Balkan üzerine...
Hafıza üzerine...
Dakikalar İçinde İkinci Dünya Savaşı
Kronik Kitap’ın geniş bir okuyucu kitlesine ulaştığı “Dakikalar İçinde Serisi” insanlık tarihinin en büyük çatışmasının anlatıldığı 200 fotoğraf, resim ve haritanın yer aldığı “Dakikalar İçinde İkinci Dünya Savaşı” ile devam ediyor.
İkinci Dünya Savaşı’nın tüm yönleri, savaşın nedenleri ve sonrası, Hitler’in yükselişi, Dunkirk tahliyesi, Britanya Muharebesi, Pearl Harbor, Midway ve Iwo Jima, Leningrad kuşatmaları ve Stalingrad, Hiroşima ve Nagazaki’nin bombalanması, D-Day ve Berlin’in düşüşü, savaşa yön veren liderler, silahların gelişimi ve teknoloji, savaşın sivil yaşama etkisi ve vahşeti, dönüm noktaları, teslimiyetler, savaşın tarih boyunca yankıları ve çok daha fazlası “Dakikalar İçinde İkinci Dünya Savaşı”nda. İyi okumalar..
1960 darbesi ve son demokratlar
Biliyorsunuz 27 Mayıs 1960’daki darbeyle Demokrat Parti yönetimi devrildi,
Menderes, Zorlu ve Polatkan idam edilirken birçok milletvekili ve bürokrat hapsedilip, işkence gördü.
Bu işkencelerle Namık Gedik, Lütfi Kırdar gibi pek çok isim şehit edildi. "Son Demokratlar" kitabı, Süleyman Demirel, İsmail Kahraman, Nahit Menteşe, Mehmet Barlas, Yavuz Bülent Bakiler gibi dönemin önemli tanıklarıyla yapılan söyleşilerle 27 Mayıs ile Menderes ve arkadaşlarının zorlu mücadelesine ışık tutuyor.
Demokrasi tarihimizi derinlemesine anlamak isteyenler için kaynak olacak bu kitap Mustafa Armağan’ın editörlüğünde ve Harun Çelik’in yayın koordinatörlüğünde hazırlandı.
Gönder