Milli Görüş hareketinin önemli isimlerinden 15. ve 16. Dönem Konya Milletvekili Şener Battal dün akşam Ankara'da vefat etti.
Battal'ın cenazesi bugün ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Ankara Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verilecek.
KURTULMUŞ: MİLLİ GÖRÜŞ HAREKETİNİN DUAYEN İSİMLERİNDEN
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Battal'ın vefatı nedeniyle sosyal medyadan taziye mesajı yayımladı. Kurtulmuş, "Millî Görüş hareketinin duayen isimlerinden, Millî Selamet Partisi 15. ve 16. Dönem Konya Milletvekili Şener Battal’a Cenâb-ı Allah’tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun" ifadelerini kullandı.
Millî Görüş hareketinin duayen isimlerinden, Millî Selamet Partisi 15. ve 16. Dönem Konya Milletvekili Şener Battal’a Cenâb-ı Allah’tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun. pic.twitter.com/7KYHNmI1Xo
— Numan Kurtulmuş (@NumanKurtulmus) November 2, 2024ŞENER BATTAL KİMDİR?
Mehmet Kaşif ve Hanife Battal’ın çocukları olan Şener Battal 1940 yılında Akşehir’de doğdu. İlk öğrenimini Akşehir’de tamamladıktan sonra Orta ve üniversite öğrenimini Ankara’da tamamladı. Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde öğretmenlik öğrenimi gördükten sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden de mezun oldu.
Şener Battal; Hirfanlı Barajı İngiliz Wimpey Şirketi Ambar Memurluğu, Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu Kayaş Kapsül Fabrikası Sicil Memurluğu, Akşehir Ortaokulu Edebiyat Öğretmenliği, Millî Eğitim Bakanlığı Basın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü ve Serbest Avukatlık görevlerinde bulundu. Akşehir’de öğretmenlik yaptığı dönemde Öğretmenler Derneği Başkanlığı ve Nasreddin Hoca Derneği Başkanlığı görevlerini de yürüttü.
Eğitimci, hukukçu, bürokrat, siyasetçi özelliklerini üzerinde barındıran Şener Battal XV. ve XVI. dönem Konya Milletvekili olarak Mecliste görev yaptı.
14 Ekim 1973 tarihinde yapılan genel seçimlerinde Milli Selamet Partisi’nden Konya milletvekili olarak TBMM’ne girdi. 05 Haziran 1977 genel seçimlerinde MSP’den tekrar Konya milletvekili seçilerek Meclisteki görevini sürdürdü. Böylece XV. ve XVI. Yasama Dönemlerinde Konya Milletvekili olarak görev yapmış oldu. TBMM’de yasama çalışmalarına katıldı. Milletvekili olduğu dönemde Selçuk Üniversitesi’nin hayat geçmesini sağladı. Yine Konya – Ankara arasında hızlı trenin hayata geçirilmesi yönünde kanun teklifi verdi. O dönemde astsubayların derece – kademe, emekli göstergesi, tazminat hakları, maaş ve özlük hakları konularında kanun teklifleri verdi ve bu konunun ısrarla takipçisi oldu. TÜMOSAN ve birçok ilçeye yapılan yatırımların takipçisi oldu. Anayasa ve Adalet Komisyonu Başkanlığı yaptı. Ayrıca Avrupa Karma Parlamento Başkanı olarak ülkemizi Avrupa Parlamentosunda savundu. Şener Battal her yönden kendisini çok iyi yetiştirmiş, tecrübeli, yardımsever, mütevazı, nerede nasıl davranacağını bilen aynı zamanda da çok aktif ve oldukça çalışkan yapıda bir milletvekili idi.
12 Eylül 1980 darbesinde hapse girdi. 8,5 ay hapis yatan Şener Battal’ın, hapishane arkadaşları arasında merhum Başbakan Necmettin Erbakan ve Tahir Büyükkörükçü Hocaefendi de vardı.
1 Kasım 2024 tarihinde vefat eden Şener Battal İngilizce biliyordu. Battal, evli ve iki çocuk babasıydı.
Kanal7 Medya Grubu olarak, Şener Battal'a Allah'ten rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz.
Gönder