İbn Haldun Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Atilla Arkan, yapay zeka ve STEM konularında önemli açıklamalarda bulundu. Arkan, yapay zekanın hayatın her alanında etkili şekilde kullanılmasının dünyada büyük bir dönüşüme yol açtığını belirtti. Yapay zekanın olumlu ve olumsuz yönleri hakkında bilgi veren Arkan, bu teknolojinin etkilerini nasıl dönüştürebileceğimizi vurguladı.
Öğrencilere ve öğretmenlere yapay zeka konusunda beceri ve yetkinlikler öğretmenin önemine değinen Arkan, STEM yaklaşımının bu süreçte destekleyici bir rol oynadığını ifade etti.
Konferans kapsamında, fen bilimleri derslerinde grupların akıl yürütme şekillerine göre öğretmen müdahalelerinin incelendiği, mesleki kaygıların ötesinde gençlik perspektiflerinin ele alındığı, özel öğrenme güçlüğü olan öğrencilerin sosyal duygusal öğrenme becerileri ile zorbalığa maruz kalma düzeyleri arasındaki ilişkinin tartışıldığı paneller düzenlendi. Ayrıca, STEM eğitimi, kodlama etkinliklerinin STEM okul etiketi ve robotik destekli STEM uygulamaları gibi konular da ele alındı.
STEM Expo ve ICSE Science Factory projesi kapsamında düzenlenen Local Fair'de, firmalar STEM eğitimine yönelik hizmetlerini ve ürünlerini sergiledi.
Akademisyenler ve öğretmenler, ICSEfactory Local Fair kapsamında yapılan uygulama etkinliklerini paylaşma ve fikir alışverişinde bulunma fırsatı buldular. Son yıllarda teknolojinin hızla ilerlemesiyle birlikte STEM öğrenme modeli ön plana çıktı. Bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik disiplinlerini bütünleştiren STEM yaklaşımı, öğrencilere geniş bir perspektif kazandırmayı amaçlıyor. Değişen dünya koşullarına ayak uydurmak ve yenilikçi düşünme becerilerini geliştirmek için STEM eğitimi büyük önem taşıyor. .
Gönder